Recent werk

 “Koerdische strijdsters”

Onder de titel “stoottroepen van de emancipatie” trof mij het artikel over de vrouwen in de strijd tegen IS in het noorden van Iran. Ik maak een serie van dit thema.

Koerdische strijdster, 30 x 40 cm, acryl op paier

Boek: “Was getekend, “

Geesje Kuit en ABterBrake maakten in 2016 een interactie van werken in woord en beeld: Geesje met tekeningen en schilderijen, Ter Brake met gedichten en fotografie.  De werken zijn merendeels uit elkaar voortgekomen en samen vertellen ze uiteindelijk een verhaal waarin landschap, abstractie en romantiek elkaar aanvullen.

Het boek is in juli 2017 uitgekomen en is online te bestellen bij www.pro-book.nl.

tekenen 1

“Bergbeek”

foto en gedicht gemaakt door Alphons ter Brake. Als duo presentatie met het schilderij is de foto in zwart-wit te zien geweest op de expositie van Artilo in Hof 88.

2016.04.06 Geesje Kuit kleur druppelgedicht

Beekje in de mist…. 

Ik mocht een schilderij maken voor iemand. Een beekje in de mist. De eerste poging is een prachtig werk geworden, (zie hieronder).  maar …  “graag iets met bomen”.  Ik kreeg foto-onderdelen als een soort  ‘moodboard’, maar de tweede poging heb ik weer overgeschilderd want ik was er niet tevreden over. Ik ben inmiddels 4 schilderijen verder. En nu… warempel begint het er op te lijken.

Beekje in de mist, acryl op linnen, 80 x 120 cm

 

Jordi uit de verf!

Een zeer dierbare opdracht: Jordi. Deze Friese Stabij mocht ik schilderen en is prachtig uit de verf gekomen.  Hier ziet u het wordingsproces, in olieverf op linnen doek. Het heeft inmiddels een ereplaats bij Herma en Paul.

Jordi 1Jordi 2Jordi, olieverf op linnen, 30 x 40 cm

Dieren schilderen op de beurs

In oktober 2015 was ik te gast bij Altranet op de  DIBEVO vakbeurs voor dierbenodigdheden en in november bij de VIVARIUM beurs voor vissen- en reptielenliefhebbers.  Mooie dieren schilderen!

op de dibevo vakbeurs

leguaan en vissen, schilderen op de beurs

 

Vleck uit de verf!

Afgelopen zomer 2015 heb ik producenten van  ‘vin naturel’ van Vleck Wijnen bezocht in de Bourgogne en daar het landschap met wijngaarden en wijnhuizen ‘en plein air’ geschilderd.  Het werk is daarna bij Vleck geëxposeerd.

Geesje schildert St Aubin

 

Noordmolen komt uit de verf!

Noordmolen-interieur, olieverf op linnen, 40 x 55 cm

Het bovenstaande interieur van de Noordmolen te Delden (Ambt Delden) dat ik in mei 2015 heb geschilderd is  prijswinnaar geworden van een schilderswedstrijd.  De opdracht was een olieverfschilderij te maken op linnen, als producten van de oliemolen. Van de 38 inzendingen is dit werk 3e geworden. De jury bestond uit vier galeriehouders van Delden en schreef hierover:

“Dit schilderij treft je letterlijk en figuurlijk in het hart. De Noordmolen weergegeven met bijzondere ronde maar toch weer kubistische vormen. Een indrukwekkend schilderij om iets meer afstand van te nemen. Door het kleurgebruik en de vele details is het in zijn ingetogen lijst een prachtig werk, waarin je op een positieve manier helmaal de weg kwijt kunt raken. Proficiat Geesje Kuit uit Delden.”

 

 

 

 

Schildert wat u dierbaar is